Olaszliszka és Miskolc

Dr. Czina Zsuzsanna

Dr. Hornyák Csaba

Perfekt-Dent Kft.
Perfekt-Dent Kft. - Dr. Czina Zsuzsanna fog- és szájbetegségek szakorvosa, Olaszliszkai fogorvosi rendelő -

Fogkő


Fogkő eltávolítás

A professzionális szájápolás nem csak a fogkő eltávolítását foglalja magába, hanem az összes olyan ok megszüntetését, amely segítheti a baktériumok megtelepedését a fogakon, a fogközökben és a fogműveken (pl.: kiálló tömésszél, érdes tömés). A professzionális fogtisztítás a fogkő megszüntetésén túl kiterjed az összes elszíneződés, lerakódás eltávolítására, a fogfelszínek elsimítására, polírozására, a fogközök és az íny alatti területek tisztítására, valamint az ínygyulladások megszüntetésére.

Mit tehetünk a fogkő ellen?

A professzionális fogtisztítással megtesszük az első lépést a lepedék lerakódásának megakadályozásra, melynek során a fogkövet professzionális ultrahangos depurátorral és a nehezen elérhető részeken pedig, speciális kézi eszközökkel távolítjuk el. A kezelés fájdalommentes. A fogkő-eltávolítás után a fogfelszíneket teljesen simává polírozzuk finom paszták, valamint erre a célra szolgáló speciális kefék és gumiharangok segítségével. Ez a sima lepedék- és fogkőmentes terület már otthoni fogtisztítással is fent lehet tartani. Ezzel együtt mindenképpen javaslunk évi 1-2 alkalommal elvégeztetett rendelői fogtisztítást (fogkő eltávolítást) hajlamtól függően.

Igaz-e, hogy a fogkő is okozhatja a kellemetlen szájszagot?

Kitűnő helyet biztosít azoknak a baktériumoknak, amelyek fogágy-gyulladást, fogínyvérzést és végül a fogágy pusztulását, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését idézik elő. A fogkő okozta fogágy-betegség hazánkban sajnos népbetegség, így jelentős mértékben elősegíti a fogatlanság kialakulását; továbbá a fogkő esztétikailag is csúnya, és a kellemetlen szájszag egyik fő okozója is lehet.